‘Hyundai schrapt helft brandstofauto’s’

Hyundai zou van plan zijn om een groot deel van de beschikbare modellen met een verbrandingsmotor te schrappen. Uiteraard gaan de vrijgekomen middelen direct naar de ontwikkeling van meer EV’s.

Maar liefst de helft van de beschikbare modellen met een verbrandingsmotor zal de komende jaren worden geschrapt, melden ingewijden aan Reuters. De plannen zouden al zijn goedgekeurd door het hoogste management van de Koreaanse autobouwer, die op EV-gebied ontegenzeggelijk voortvarend te werk gaat.
Met het schrappen van modellen met een diesel- of (vooral) benzinemotor komt geld vrij om de ontwikkeling van EV’s te versnellen. Ook ontstaat er ruimte voor de productie van EV’s en modellen op waterstof, waarmee Hyundai zich ook nog altijd bezighoudt.
Op naar 10 procent
Hoewel de geruchten niet gedetailleerder worden dan dat, passen ze wel bij de grote ambities van Hyundai op EV-gebied.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *