Europese autoverkopen in april 261 procent in de plus

De verkopen van nieuwe auto’s zijn in april enorm gestegen ten opzichte van die maand vorig jaar. Niet geheel verrassend, gezien de lockdowns van vorig jaar. Ten opzichte van april 2019 blijven de verkopen nog flink achter.

Er werden in Europa vorige maand 1.029.008 nieuwe auto’s verkocht, blijkt uit cijfers van JATO. Dat is 261 procent meer dan in de door lockdowns grotendeels verloren gegane maand april vorig jaar, maar nog altijd 23 procent minder dan in april 2019. De Volkswagen Groep pakte het grootste marktaandeel: 26,8 procent. Stellantis volgt Volkswagen op de voet met een marktaandeel van 21,9 procent. Ten opzichte van vorig jaar is het vooral voor Stellantis goed nieuws: toen waren PSA en FCA samen nog goed voor 17 procent marktaandeel. Volkswagen verliest juist wat terrein, want dat had toen nog een marktaandeel van 29,3 procent. Renault-Nissan (10,5 procent), BMW Group (7,4 procent) en Hyundai-Kia …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *