Waterstofvrachtwagen Hyundai Xcient Fuel Cell vernieuwd

Hyundai vernieuwt z’n Xcient Fuell Cell-vrachtwagen. Nu is het hier natuurlijk geen VrachtautoWeek, maar voor een exemplaar op waterstof dat vooral in Europa moet gaan scoren maken we graag een uitzondering.

Hyundai presenteerde de Xcient Fuell Cell in 2020. Zoals dat vaker gaat bij nieuwe techniek, gaat de ontwikkeling echter snel en dus is er nu al een vernieuwde variant. Als het gaat om bruikbaarheid valt het allemaal wel mee, want Hyundai belooft nog steeds een bereik van zo’n 400 kilometer en een tanktijd van tussen de 8 en 20 minuten. Het rijbereik wordt gehaald uit in totaal 31 kg aan waterstof én accupakketten met een totale capaciteit van 72 kWh.
Volgens Hyundai zijn ook de prestaties verbeterd, dankzij een elektromotor die 350 kW (477 pk) en maar liefst 2.237 Nm levert.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *