Nederlandse rechtszaak over sjoemelsoftware Volkswagen van start

Bij de rechtbank in Amsterdam begint woensdag een zaak van tienduizenden Nederlandse autobezitters over de sjoemelsoftware bij Volkswagen. 

De rechtszaak zal duidelijk moeten maken of de eigenaren recht hebben op een schadevergoeding, omdat hun auto’s software bevatten die de uitstoot van schadelijke gassen manipuleerde. Het schandaal rondom de sjoemelsoftware kwam in 2015 aan het licht. Dieselauto’s van de Volkswagen Groep presteerden door de software beter tijdens emissietests en stonden zo schoner te boek dan ze daadwerkelijk waren.
Eind vorig jaar oordeelde het Europese Hof van Justitie na een lange juridische strijd dat Volkswagen in strijd met de Europese regelgeving heeft gehandeld. Die uitspraak maakte het voor individuele autobezitters mogelijk om achter compensatie aan te gaan. De zaak die nu in Amsterdam tegen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *