Genesis G80 en GV80 verwelkomd in Europa met crashtest

Euro NCAP heeft weer een rijtje nieuwe auto’s tot een hoop schroot gereduceerd uit naam van de veiligheid. De Genesis G80 en GV80 mogen zich direct bewijzen nu ze in Europa zijn. Ook de Citroën ë-C4 en BMW’s 4-serie Coupé en Cabrio moeten eraan geloven.

Als Genesis net zoveel indruk weet te maken op potentiële kopers als op de heren en dames van Euro NCAP, dan wordt het een succes. Zowel de G80 as de GV80 gaan er namelijk met de maximale score vandoor na diverse crashtests. De GV80 maakt vooral indruk als het aankomt op de bescherming van inzittenden bij een impact op de zijkant. Ook de bescherming van kinderen in de auto is dik voor mekaar en het brede scala aan standaard aanwezige veiligheidssystemen en de werking ervan maakt indruk op Euro NCAP. De GV80 is wel iets minder veilig voor voetgangers bij een aanrijding dan de G80, maar toch genoeg om voor beide auto’s op een totale score van vijf sterren uit te komen. Ook de volledig …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *