‘Ford wil 2 eigen EV-platforms’

Ford zou later vandaag twee elektrische platforms gaan aankondigen. Het gaat om elektrische bases voor personenauto’s en zwaardere modellen die naast Volkswagens MEB-platform worden toegepast bij Ford.

Ford is natuurlijk nu al lekker bezig op EV-gebied. Het merk heeft al de Mustang Mach-E op een ‘dedicated’ EV-platform staan en presenteerde deze week de F-150 Lightning, een volledig elektrische versie van z’n razend populaire F-150. Toch moet het merk stevig doorpakken, want iedere zichzelf serieus nemende concurrent is tenslotte óók volop aan het elektrificeren.
Daarom zou het merk werken aan een tweetal nieuwe EV-platforms, dat naast elkaar moet worden gevoerd. Het ene is voor kleinere auto’s en SUV’s, het andere voor de full-size trucks en SUV’s die vooral in de VS erg populair zijn. In …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *