Brand bij Tesla-fabriek Duitsland: linkse radicalen claimen ‘aanslag’

Er heeft afgelopen nacht brand gewoed op het terrein van de nieuwe Tesla-fabriek in Duitsland, nabij Berlijn. Op een extreemlinkse website eist een groep radicalen de verantwoordelijkheid op.

Op zo’n 500 meter van het bouwterrein van Tesla’s eerste Europese autofabriek bij Grünheide, aan de zuidoostrand van Berlijn, brak vannacht brand uit in hoogspanningskabels. De kabelbrand brak omstreeks 02.50 uur uit. Het vuur werd ontdekt doordat ook zo’n drie vierkante meter van het omliggende bosperceel in brand stond. Het is er gortdroog door drie warme zomers op rij en nauwelijks regen. De stroomtoevoer naar het bouwterrein zou volgens RBB enige tijd onderbroken zijn geweest door de brand, maar door noodvoorzieningen kort erna weer hervat zijn.
Uit de eerste bevindingen is gebleken dat de zes bovengrondse stroomkabels van buitenaf zijn beschadigd, meldt de politie van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *