Bentley Bentayga S: iets sportiever, zelfde V8

Bentley voegt een uitvoering toe aan de line-up van z’n relatief populaire Bentayga. De Bentley Bentayga S ziet er sportief uit, maar beschikt níet over een W12.

De Bentley Bentayga S is de versie voor wie een wat meer op sportiviteit georiënteerde super-SUV wil, maar zonder het nog pittiger prijskaartje van de Speed-versie. Volgens Bentley is er vraag naar een ‘dynamischere Bentayga’ en die vraag wordt beantwoord door de S van een aanscherpt onderstel te voorzien.
Zo krijgt de auto onder meer Bentley Dynamic Ride-actieve rolstabilisatie mee en is de demping van de luchtvering 15 procent stijver. Zeker in de voor deze auto ontwikkelde, aangepaste Sport-modus moet de auto nu strakker sturen en minder overhellen. De zwarte, ovale uitlaateindes zijn gekoppeld aan een uniek sportuitlaatsysteem en brengen dus ook daadwerkelijk een iets ander geluid voort …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *