McLaren belicht nieuwe V6 van Artura

De McLaren Artura is de eerste McLaren met een compleet nieuwe V6. Een krachtbron die bijval krijgt van een elektromotor. McLaren brengt de nieuwe V6 graag nog eens extra onder de aandacht.

Tegenover diverse media, waaronder AutoWeek, licht McLaren de Artura nog eens toe en dan in het bijzonder de nieuwe V6. Die 3,0-liter twinturbo perst er in de Artura (exclusief elektrische ondersteuning) maar liefst 585 pk en 585 Nm uit. “195 pk per liter, dat is een heel hoog vermogen. Alleen de Senna en de Elva zijn in verhouding krachtiger”, aldus Richard Jackson, hoofdverantwoordelijk voor de aandrijflijnen bij McLaren. “Het doel was om het gewicht zoveel mogelijk te beperken. Dat was haast een obsessie. Ook de lengte moest zoveel mogelijk beperkt blijven, want er moest genoeg …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *