François Leboine nieuwe hoofdontwerper Fiat

Fiat en Abarth hebben een nieuwe hoofdontwerper. François Leboine gaat de ontwerpafdeling van de twee Stellantis-merken leiden en moet ervoor gaan zorgen dat de twee merken klaargestoomd worden voor de toekomst.

Stellantis plukt met de aanstelling van Leboine een tamelijk belangrijk personeelslid weg bij Renault. Leboine was namelijk verantwoordelijk voor de ontwerpafdeling Renault Advanced Design, waarbij hij het ontwerpproces van onder meer de nieuwe elektrische Renault 5 en de Morphoz overzag. Daarnaast was hij als hoofd exterieurontwerp verantwoordelijk voor de Renault Clio en Captur en de Dacia Sandero. Daarmee heeft Leboine dus een flinke vinger in de pap gehad bij enkele van de meest populaire …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *