Britse kinderen vanaf 10 jaar kunnen ‘rijles’ nemen

Kinderen horen niet achter het stuur van een auto, maar daar denkt men in het Verenigd Koninkrijk anders over. Daar start een bedrijf met rijlessen voor kinderen, op een afgesloten terrein natuurlijk.

De meeste mensen stappen verstoken van enige ervaring achter het stuur bij hun eerste rijles. Een enkeling heeft (stiekem) al wel eens gereden met een familielid, vaak op een parkeerterrein of eigen terrein, maar daar blijft het wel bij. In het VK vindt ‘TrackDays’ het tijd dat daar verandering in komt. Daar gaat men rijlessen voor kinderen aanbieden. Vanzelfsprekend niet op de openbare weg, maar wel met een serieus doel.
Kinderen vanaf 10 jaar mogen van TrackDays voortaan plaatsnemen achter het stuur. “Zelfvertrouwen en ervaring zijn essentieel als je leert autorijden. Jongeren met wat kilometers achter de rug kunnen hiervan profiteren als ze al vroeg geoefend hebben,” aldus …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *