Kimera Automobili EVO37: Lancia Rally 037 in modern jasje

‘Als Lancia zelf alleen nog maar Ypsilons voor Italië wil bouwen, moeten wij de rest maar doen’. Dat is althans wat men lijkt te denken bij Kimera Automobili, want deze Kimera Automobili EVO37 is een rechtstreeks eerbetoon aan de Lancia Rally 037.

Geen zorgen, liefhebbers: Kimera sloopt geen originele 037’s om tot z’n eerbetoon te komen. Het bedrijf bouwt de EVO37 echter ook niet helemaal nieuw op, maar maakt ‘m op basis van de heel wat minder zeldzame Lancia Beta Montecarlo. Dat treft, want die coupé diende ook als basis voor de originele Lancia Rally 037. De auto wordt totaal verbouwd volgens de restomod-filosifie, die min of meer dicteert dat de charme van een oud model wordt behouden in een auto die nu niet wordt gelimiteerd ‘door de beperkingen van z’n tijd’. Kortom: een moderne auto in een klassiek jasje.
>500 pk
Dat moderne komt tot uiting in de toepassing van onder meer lichtgewicht materialen, ledverlichting, 18- en 19-inch …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *