Chiptekort bij Audi: ‘Werktijdverkorting voor 10.000 Audi-medewerkers’

Audi ziet zich gedwongen voor 10.000 medewerkers werktijdverkorting aan te vragen. Dat heeft niet direct iets te maken met het coronavirus, maar uiteraard wel alles met het zich voortslepende chiptekort.

Het Duitse Handelsblatt meldt dat Audi de productie in z’n belangrijkste fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm stevig terugschroeft door dat chiptekort. In deze vestigingen worden simpelweg productielijnen stilgelegd wegens het tekort aan onderdelen. Dat zou voor zo’n 10.000 medewerkers een tijdelijke overstap naar parttime-werk betekenen.
Minder sedans, coupés en stationwagens
In Ingolstadt betreft het productielijnen voor de A3, A4 en A5. Voor het zo’n 200 km naar het westen gelegen Neckarsulm worden geen specifieke modellen genoemd. Wel weten we dat daar de A4 sedan, A5 cabriolet, A6, A7 en A8 worden gebouwd. Het lijkt er dus op dat Audi de SUV’s vooralsnog ontziet, wat gezien de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *