Zijn de prijsstijgingen in autoland echt zo extreem?

Prijzen voor nieuwe auto’s blijven maar stijgen: het is een veel gehoorde klacht en harde cijfers onderschrijven het. Maar hoe extreem zijn die stijgingen nou werkelijk?

Autorijden is een dure liefhebberij. Met enige regelmaat ontvangen we lezersmail met de klacht dat de auto’s die we testen zo duur zijn dat ze voor veel mensen amper bereikbaar zijn. Eerder, in AutoWeek 14, maakten we al een overzicht van de negen auto’s die je nieuw nog kunt kopen met een budget van maximaal € 15.000. Nemen we prijslijsten van lang geleden ter hand, dan wordt al gauw duidelijk dat de prijzen van auto’s de afgelopen decennia inderdaad door het plafond zijn gegaan. Toch verdient die eerste indruk enige nuancering.
Om te beginnen zijn de meeste zaken over die periode gezien flink in prijs gestegen (wat we in de economie inflatie noemen), maar daar staat tegenover dat ook de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *