Peugeot 405 – Facelift Friday

We focussen ons in deze aflevering vooral op de achterkant, want die ging voornamelijk op de schop bij de facelift van de Peugeot 405.

Met de 405 zette Peugeot een mooie nieuwe lijn neer, waarbij de jarenlange samenwerking met Pininfarina opnieuw tot designhoogstandjes leidde. De 405, de latere 605, de kleine 106 en de mooie ronde 306, stuk voor stuk modellen die hun klasse opfleurden.
In 1987 verscheen de 405 op de markt. Peugeot was ook echt wel toe aan iets nieuws in de middenklasse. De 505 en de 604 liepen op hun laatste benen, de 405 zou aan de onderkant de boel overnemen, de 605 moest gelden als ware opvolger van de twee grootste Peugeots en dat was natuurlijk een echte E-segmenter. Het was een drukke boel in de klasse waar de 405 Peugeot vertegenwoordigde en in die jaren volgde de ene na de andere gladgetrokken …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *