Bentley viert 75 jaar ‘Crewe’

Bentley viert dat het merk al 75 jaar auto’s produceert het Engelse Crewe. Daarbij vergelijkt het meteen even de huidige productiecijfers met die uit het verleden en dat levert indrukwekkende cijfers op.

Hoewel het merk Bentley uit 1919 stamt en dus een stuk ouder is dan de fabriek in Crewe, zijn die plaats en het illustere Britse merk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet zo gek, na 75 jaar autoproductie waarin nagenoeg alle iconische modellen van het merk zijn opgenomen.
Hoewel de naam ‘Rolls-Royce’ door Bentley angstvallig wordt vermeden, werd Crewe in 1938 voor dat merk gekozen als productielocatie. Die werd vooral gekozen omdat de ligging gunstig werd geacht voor de productie van vliegtuigmotoren voor de destijds aanstormende oorlog. Die oorlog zorgde ervoor dat er in 1943 al 10.000 mensen aan de slag waren in Crewe, al had dat weinig met luxe automobielen van doen.
Rolls naar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *