‘Volgende Land Rover Discovery ook als EV’

De Land Rover Discovery deelt zijn D7u-platform momenteel met de grotere modellen van JLR: de Range Rover en Range Rover Sport. Dat gaat in de toekomst veranderen, zo liet CEO Thierry Bollore weten. De Discovery komt in de toekomst namelijk op hetzelfde EMA-platform te staan als de kleinere modellen.

Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat de nieuwe Discovery ook beschikbaar komt als EV. EMA staat namelijk voor Electric Modular Achitecture, een platform dat onderdeel is van de elektrificatieplannen van Jaguar Land Rover. Het platform is geschikt voor zowel EV’s als hybride en plug-in hybride modellen. Momenteel staan de Range Rover, Range Rover Sport en de Discovery op het D7u-platform, terwijl de Defender op een andere versie van datzelfde platform staat: D7x. De Discovery wordt hier dus van afgesplitst. De Defender gaat in de toekomst niet mee, omdat dat model volgens Bollore niet samengaat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *