Vijf tips om te voorkomen dat je auto gestript wordt

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat auto’s opengebroken of via Keyless Entry geopend worden en er zaken uit het interieur gestolen worden. Ook kun je je auto op blokken aantreffen als je dure wielen hebt. Met deze tips maak je het dieven een stuk moeilijker.

1. Pas op met Keyless Entry De diefstal van auto’s met Keyless Entry neemt een enorme vlucht. Volgens deskundigen zijn vrijwel alle auto’s van 2017 en ouder met zo’n systeem simpel te stelen. Internet staat vol met video’s van criminelen die bij de voordeur van een huis staan te scannen op een signaal van een autosleutel. Dit signaal kunnen ze vervolgens klonen of versterken en met een ander apparaat aan de auto doorgeven waardoor de deuren openen en ze ermee kunnen wegrijden. De Britse firma Thatcham Research heeft een testmethode ontwikkeld om te bepalen hoe gevoelig nieuwe auto’s zijn voor deze …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *