Elektrische Ford F-150 Lightning onthuld

Ford heeft een volledig elektrische versie van de F-150 gepresenteerd, wereldwijd de best verkochte pick-up en de best verkopende auto van Ford. Dít is de Ford F-150 Lightning, een auto die zijn naam in ieder geval eer aandoet.

De Ford F-150 is met afstand de best verkochte auto van de Verenigde Staten. Er gingen er vorig jaar bijna 800.000 van over de toonbank, zo’n 200.000 meer dan Chevrolet van de Silverado wist te verkopen en een kleine 240.000 meer pick-ups dan Ram aan de Amerikaanse consument wist te slijten. Ford is nu de eerste van die drie grote pick-upbouwers die met een volledig elektrische versie van zijn pick-up komt. De elektrische Ford F-150 luistert naar de naam Lightning, een bekende aanduiding in het land van de F-150.
Ford F-150
Ford plakte de naam SVT Lightning tot de in 2004 van de markt verdwenen vierde F-150 namelijk op diverse generaties van het model. Inmiddels is Raptor de aanduiding voor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *