Audi SQ8 van Abt gaat RS Q8 voorbij

Heb je per ongeluk een Audi SQ8 in plaats van een RS Q8 aangevinkt op de bestellijst? Geniet dan maar van die kleine 25 mille die je in je zak houdt. Je kunt met je SQ8 bij de Duitse tuner Abt namelijk aankloppen voor een krachtkuur waarmee je de RS Q8 wat vermogen betreft voorbij gaat.

De Audi SQ8 had aanvankelijk een 435 pk en 900 Nm sterke 4.0 TDI onder de kap, een V8-dieselmotor die vorig jaar werd omgewisseld voor een 507 pk en 770 Nm sterke 4.0 TFSI V8. Inderdaad, een benzinemotor. Met z’n 507 pk moet de SQ8 de 600 pk en 800 Nm sterke RS Q8 natuurlijk boven zich dulden, maar niet als je een bezoek brengt aan het Duitse Kepten waar Abt is gevestigd.
Abt heeft een Power S-motorupgrade klaarliggen die het vermogen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *