Volkswagen ID.X is vroege ID3 GTX

Dít is de Volkswagen ID.X, een vroeg prototype van een sportieve variant van de ID3. De ID.X is maar liefst 333 pk sterk!

Volkswagen’s nieuwe GTX-label moet je zien als wat de drielettercombinaties GTI en GTD respectievelijk zijn voor auto’s met benzine- en dieselmotoren. Het GTX-label debuteerde dan ook op een sportievere variant van de ID4, de ID4 GTX. Volkswagen gaf al aan dat de nog te lanceren ID5, de ‘coupébroer’ van de ID4, de volgende elektrische Volkswagen wordt die een GTX-versie krijgt. Dat de ID3 waarschijnlijk ook een GTX-variant zou krijgen, stond eigenlijk ook van meet af aan vast. Volkswagen-topman Ralf Brandstätter is in ieder geval al aan het proefrijden in een sportieve GTX-versie van die elektrische hatchback.
Volkswagen ID4 GTX
De krachtigere versie van de ID3 heet nog niet ID3 GTX, het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *