Ford Fiesta (1983) – Occasiontest – Uit de Oude Doos

De Ford Fiesta Mk1 en Mk2 zijn tegenwoordig zeldzame klassiekers, omdat ze goed gebruikt bij bosjes op de sloop verdwenen. In 1991 waren ze prijstechnisch nog wel interessant als goedkoop tweedehandsje. Daarom zochten we destijds uit of het inderdaad een goede keuze was.

De eerste Ford Fiesta was in 1991 ‘pas’ 15 jaar oud, maar destijds was een auto van die leeftijd eigenlijk al niet heel interessant meer als tweedehands, of je moest echt met een klein budget op zoek zijn. Qua duurzaamheid is er wat dat betreft een hoop verbeterd in de jaren die kwamen. Ford zelf zorgde ook voor de nodige verbetering om de Fiesta Mk2, in wezen een grondig gefacelifte Fiesta Mk1, klaar te stomen voor een wat langer leven. Het zoeken naar een gebruikte Fiesta in 1991 was dan ook een interessante aangelegenheid. Voor een relatief prikkie kocht je namelijk een laat exemplaar van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *