Europese personenautoverkoop veert stevig terug

De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie is in de eerste vier maanden van dit jaar omhoog geschoten. In totaal werden er 3,4 miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, bijna een kwart meer dan in dezelfde maanden een jaar geleden.

Van de vier grootste Europese markten noteerden Italië en Frankrijk tussen januari en april de sterkste verkopen. In Italië steeg het aantal registraties met 68,4 procent, in Frankrijk was sprake van een ruime verdubbeling. De maanden maart en april zorgden voor een substantiële stijging.
Met name de maand april springt eruit. Ten opzichte van vorig jaar zijn er in die maand veel meer nieuwe personenauto’s geregistreerd. Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland stonden bovenaan. Dat komt volgens de ACEA doordat in april 2020 door coronabeperkende maatregelen ruim driekwart minder nieuwe personenauto’s op kenteken werden gezet. Er werd toen veel minder gereisd en autofabrieken leverden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *