‘Beperkt laadnetwerk voornaamste reden om geen EV te kopen’

Elektrisch rijden is weliswaar met een opmars bezig, maar toch zijn er nog zaken die veel Nederlanders ervan weerhouden. Vooral over het laadnetwerk zijn er nog zorgen en ook speelt het nog beperkte aanbod mee.

In Nederland wordt vooral het laadnetwerk nog niet als voldoende gezien om over te stappen op een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van YouGov, uitgevoerd in opdracht van e-mobiliteitsbedrijf CTEK. Het onderzoek, uitgevoerd onder 15.174 Europeanen waaronder 1.160 Nederlanders, brengt aan het licht dat 51 procent van de Nederlandse ondervraagden de laadinfrastructuur in ons land onvoldoende vindt en dat ze ervan weerhoudt om een elektrische auto aan te schaffen. 23 procent ziet het beperkte EV-aanbod als voornaamste reden om geen EV aan te schaffen. 31 procent is simpelweg nog tevreden met de huidige auto. 16 procent vindt EV’s nog te duur.
Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen in …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *