Stellantis en Foxconn samen aan de slag met connectiviteit

Stellantis en het Taiwanese techbedrijf Foxconn starten een joint-venture met als doel om diverse connectiviteitsdiensten te ontwikkelen.

Stellantis en Foxconn richten samen het bedrijf Mobile Drive op. Beide partijen krijgen er ieder precies de helft van in handen, zo is vastgelegd in een memorandum van overeenstemming. Mobil Drive moet zich gaan richten op het ontwikkelen van diverse zaken die met software en connectiviteit tussen auto’s en apparaten te maken hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan over-the-air-updates, 5G-connectiviteit en V2V-communicatie (vehicle-to-vehicle).
Op termijn moeten de vruchten van Mobil Drive uiteraard te plukken zijn in auto’s van Stellantis. De samenwerking moet het concern bijvoorbeeld onder meer verder brengen op het gebied van autonoom rijden. Ook mogen we verwachten dat de mogelijkheden en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *