Lexus verkoopt twee miljoenste geëlektrificeerde auto

Lexus heeft z’n twee miljoenste geëlektrificeerde auto verkocht. Het merk heeft tal van nieuwe hybride, plug-ins en EV’s in het vat zitten.

Eind april heeft Lexus z’n twee miljoenste geëlektrificeerde auto verkocht, al geeft het merk daar vandaag pas ruchtbaarheid aan. Lexus’ hybride avontuur startte in 2005 met de RX 400h en inmiddels is – als we de LC 500 Convertible even vergeten – van elk model dat het merk in Europa verkoopt een hybride versie beschikbaar. In Europa is inmiddels zelfs 96 procent van de tegenwoordig verkochte modellen van het merk voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn.
Wereldwijd heeft Lexus 9 geëlektrificeerde modellen in het vat. Let wel, daar rekent het merk dus niet alleen de hybride modellen, maar ook de volledig elektrische versie van de UX bij mee. In 2020 was 33 procent van alle …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *