Abarth 1000 SP is unieke one-off

Abarth heeft een wel heel bijzonder model gepresenteerd. Het merk brengt een eerbetoon aan zijn racehistorie door een moderne interpretatie van de uit 1966 stammende Abarth 1000 SP te maken. Helaas voor wie al met de portemonnee in de aanslag zit: de Abarth 1000 SP is een one-off.

Alfa Romeo en Abarth zijn twee namen die veel autoliefhebbers een warm hart toedragen. De twee merken zijn daarbij bepaald geen vreemden van elkaar. In de jaren vijftig werkten de twee bedrijven samen aan de ontwikkeling van de Alfa Romeo Abarth 1000, een kleine op de Abarth 1000 gebaseerde coupé met een verkleind Alfa Romeo-hart en een door Bertone ontworpen koets. Abarth huurde engineer Mario Colucci, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Alfa Romeo Abarth 1000, vervolgens in als Technical Director. Z’n volgende project werd de Abarth 1000 SP, een voor de Sport Prototipo-raceklasse bestemde scheurneus waarmee Abarth diverse overwinningen binnen wist te slepen. Het is die Abarth …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *