Stellantis en Foxconn gaan samenwerken

Stellantis gaat samenwerken met het Taiwanese techbedrijf Foxconn. De twee bedrijven gaan een ‘strategische samenwerking’ aan waarvan ze dinsdag de details onthullen.

Stellantis, het moederbedrijf van automerken als Peugeot, Citroën, Fiat en Alfa Romeo, slaat de handen ineen met Foxconn. Wat de samenwerking precies gaat betekenen, is nog niet bekend. Daarover laten de partijen dinsdag meer los. De Taiwanezen hebben eerder echter aangegeven ambities te hebben voor de autosector en dan met name op het gebied van elektrische auto’s. Waarschijnlijk heeft het daar dan ook iets mee te maken. Foxconn is nu nog vooral bekend als assemblagebedrijf van elektronica en is het bekendst als partner van Apple. Voor het Amerikaanse techbedrijf bouwt het al jaren miljoenen iPhones per jaar.
Voor Foxconn is de samenwerking met Stellantis niet de eerste met een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *