Viritech Apricale: strijd in waterstofniche

Viritech, een Brits bedrijf dat zich richt op alternatieve aandrijflijnen, stoomt de Apricale klaar: een hypercar met een brandstofcel. Daarmee wil het z’n mogelijkheden met deze technologie etaleren.

Hypercars met krankzinnig veel vermogen, bijna elke week horen we wel weer van een start-up die er eentje in ontwikkeling heeft. Zeldzamer wordt het als het om een elektrisch aangedreven exemplaar gaat. Nóg zeldzamer als die z’n stroom uit een brandstofcel trekt. De Hyperion XP-1 is het meest concrete voorbeeld van zo’n auto. Er komt er echter nog een aan: de Viritech Apricale.
Begin dit jaar liet Viritech al een glimp van de Apricale zien, maar nu is er iets meer bekend. Althans, meer te zien. Specificaties houdt het nog behoorlijk onbekende Britse bedrijf onder de pet. We zien in ieder geval …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *