Uber gaat elektrische auto bouwen met Arrival

Uber gaat in samenwerking met de Britse EV-bouwer Arrival een elektrische auto ontwikkelen. Die gaat Uber gebruiken voor taxiritten, laat Uber dinsdag weten.

The Arrival Car, zoals de auto voorlopig heet, wordt nog dit jaar gepresenteerd, maar zal pas in het derde kwartaal van 2023 van de band rollen. Uber-chauffeurs worden de komende maanden bij het ontwerpproces betrokken, om het zitcomfort, de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid te optimaliseren. Informatie over zaken als vermogen, accucapaciteit, laadvermogen en rijbereik is nog niet vrijgegeven. Volgens de ontwikkelaars rijdt een Uber-auto gemiddeld zo’n 45.000 tot 50.000 kilometer per jaar, ruim viermaal zo veel als een normale auto. Snel bijladen en een goede actieradius …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *