Te snel rijden vanaf 2024 onmogelijk door begrenzer

Over drie jaar moet het onmogelijk zijn om nog ergens te snel te rijden. Dan wordt een automatische begrenzer op basis van het navigatiesysteem verplicht.

Sneller rijden dan toegestaan is over drie jaar nergens meer mogelijk in de Europese Unie, dankzij de invoering van verplichte snelheidsbegrenzers. De snelheidsbegrenzer werkt met gegevens van het navigatiesysteem en past de maximumsnelheid van het voertuig aan de geldende limieten aan. Auto’s die vanaf 2022 nieuw worden verkocht, zullen ermee uitgerust zijn, maar Europa verplicht de software vanaf 2024 ook voor reeds bestaande auto’s.
Het is mogelijk om de begrenzer tijdelijk te deactiveren, in geval van nood of om een inhaalactie succesvol te kunnen afronden. Als je dat doet, krijg je als bestuurder echter een irritant geluidssignaal te horen én zal de auto registreren waar en hoeveel je …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *