Volkswagen verwacht maanden vertraging door chiptekort

Volkswagen verwacht dat de productie de komende maanden zal dalen vanwege het wereldwijde chiptekort waarmee de auto-industrie al langere tijd kampt.

Volgens Brandstätter kan het tekort aan chips in de tweede helft van dit jaar afzwakken, waarna de verloren productie weer zoveel mogelijk ingehaald kan worden. De productie van elektrische auto’s van Volkswagen wordt momenteel nog niet geraakt door het chiptekort.
Volkswagen waarschuwde vorig jaar al dat het 100.000 auto’s aan productie mis zou kunnen lopen door het chiptekort. De fabrikant legde al fabrieken en productielijnen tijdelijk stil vanwege het gebrek aan chips. Volgens Brandstätter wordt er momenteel ook qua personeel ingebonden en wordt het inhuren van mensen van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *