VDL Nedcar legt productie opnieuw stil wegens chiptekort

VDL Nedcar ziet zich voor de tweede week op rij genoodzaakt de autoproductie deels te staken. Het wereldwijde chiptekort ligt hieraan ten grondslag.

VDL Nedcar legt woensdag, donderdag en vrijdag de productie opnieuw stil vanwege een tekort aan elektronische onderdelen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door dagblad De Limburger. Vorige week donderdag en vrijdag moest de productie ook al worden stilgelegd. Daardoor zouden er ongeveer duizend minder auto’s zijn gebouwd. VDL Nedcar wil niets zeggen over productieaantallen die nu niet gehaald kunnen worden. Maandag en dinsdag wordt nog normaal gewerkt, daarna stopt de productie voor de rest van de week. Het noodgedwongen stilleggen van de productie treft zo’n 3000 medewerkers. Zij zijn maandagochtend geïnformeerd.
De grootste Nederlandse autoproducent bouwt voor BMW …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *