Nieuwe verkeerscampagne gericht op specifieke hardrijders

De jaarlijkse campagne over de maximumsnelheid in het verkeer richt zich deze keer vooral op automobilisten die 10 tot 15 km/h te hard rijden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meldde maandag bij de start van de campagne dat automobilisten zich vooral binnen de bebouwde kom en op provinciale wegen slecht aan de snelheidslimieten houden. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen licht toe: “Te hard rijden is een belangrijke oorzaak van verkeersongelukken, waarbij ook dodelijke slachtoffers vallen. Ieder ongeluk is er één te veel. Voorkom daarom dat je te hard rijdt, check regelmatig je snelheid.” Volgens een schatting van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wordt een derde van alle dodelijke verkeersongevallen mede veroorzaakt door te snel rijden.
Een woordvoerder van het ministerie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *