EV Electra: bijzondere autobouwer uit Libanon

Automerken uit Libanon komen we maar zelden tegen. Vandaag hebben we direct een wel heel eigenaardige te pakken. Dit is EV Electra, een fabrikant van elektrische modellen die vanuit elke hoek ogen alsof ze door een zwerm bijen te grazen genomen zijn.

EV Electra is in 2017 in Libanon uit de grond gestampt door een bedrijf dat zich Jihad Mohammad Investments noemt, een bedrijf waar EV Electra-oprichter en CEO Jihad M. Mohammad ook nog eens voorzitter van is. EV Electra laat op zijn website zijn elektrische modellen alvast zien, op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder vormgegeven auto’s in allerhande soorten en maten.
Quds Capital ES
EV Electra stuurde in 2020 een prototype van de Quds (foto 2) de deur uit, auto die vernoemd is naar het Arabische woord voor Jeruzalem. Dat testmodel van de Quds, een elektrische sedan, werd dit jaar optisch aangescherpt en heet voortaan Quds Capital ES (foto’s 1 en 3 t/m 7). De elektrische sedan, die net als het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *