Autoverhuurders kopen tweedehandsjes wegens chiptekort

Het chiptekort levert steeds langere wachttijden op voor wie een nieuwe auto wil. Autoverhuurders Hertz en Avis komen er dermate door in de problemen, dat ze tweedehands auto’s kopen om hun wagenpark toch uit te breiden.

Autoverhuurders hebben een constante aanwas van nieuwe auto’s nodig om het wagenpark actueel maar ook groot genoeg te houden. Zeker nu de coronacrisis over z’n hoogtepunt heen is en er dus weer meer auto’s verhuurd zullen worden. Onder meer Hertz en Avis lopen in de VS echter tegen een nieuw probleem aan: de levering van nieuwe auto’s is dermate verstoord door het wereldwijde chiptekort, dat de verhuurmaatschappijen naar een andere oplossing moeten zoeken. Ze kopen daarom sinds een tijdje jong gebruikte auto’s in om hun wagenpark mee te verversen, meldt Automotive News.
De auto’s worden vooral op veilingen in grote partijen gekocht. Ook koopt men auto’s uit leasevloten op of uit …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *