Amsterdamse metro weert reclames voor brandstofauto’s

In Amsterdam stellen ze paal en perk aan reclames voor producten die met fossiele brandstoffen te maken hebben. Het begint in de metro, waar onder andere geen reclames voor auto’s met verbrandingsmotor meer te zien zullen zijn.

Het moet maar eens klaar zijn met advertenties voor fossiele brandstoffen, vindt de gemeente Amsterdam. Dat heeft besloten dat om te beginnen er in de metro geen reclame-uitingen meer komen voor zaken die daarmee te maken hebben, meldt NOS. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan reclames voor goedkope vluchten, maar ook auto-reclames. Als een auto een brandstofmotor heeft, kan daar geen advertentie meer voor in de Amsterdamse metro worden gehangen.
Het is volgens wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) belangrijk dat de ‘noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan ook in reclames terug te zien is’. De Gemeente Amsterdam besloot daarom tot deze eerste stap na een oproep van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *