Verdwenen merken … of toch niet? – Achtergrond

We kijken naar automerken die echt ‘verleden tijd’ zijn, merken in de wachtkamerstand en namen die al in comeback-modus staan.

Ook in de autowereld speelt het darwiniaanse principe van ‘survival of the fittest’. Alleen de sterkste fabrikanten en de merken die écht iets extra’s in huis hebben, overleven. In het heden komt daar natuurlijk nog een zware klap bovenop: een ongehoord zware crisis, die toeslaat van ontwerpfase, via test- en homologatieactiviteiten tot de productie en verkoop.
Automerken groeperen zich onder de gigantisch grote groepsparaplu van moederconcerns als Stellantis, de Volkswagen Group, de Renault-Nissan-alliantie en tegenwoordig vooral ook in voor ons minder bekend klinkende namen als SAIC, Dongfeng en Geely. Dat trio bouwt in China trouwens gigantische aantallen auto’s van de westerse …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *