De brede creaties van Koenig – De Vluchtstrook

Weinig dingen in autoland zijn zo smaakgevoelig als tuning. ‘Breed’ was het toverwoord in de jaren ’80, een eigenschap die de creaties van Koenig kenmerkte.

Koenig Specials is opgericht in 1977 door Willy König. König had de smaak vroeg te pakken voor wat het autoracen betreft. In 1961 begon hij met een Formula Junior Cooper en een jaar later won hij het Duitse heuvelklimkampioenschap in een Ferrari 250 GT SWB. Als gevolg daarvan werd hij nog door Enzo Ferrari uitgenodigd in Maranello. Il Commendatore was minder blij met wat er in het decennium daarna gebeurde, toen König begon met het aanpassen van auto’s. Het begon in 1974 met een Ferrari 365 BB die hij voor zichzelf had aangeschaft. König was naar verluidt niet tevreden met de prestaties van zijn auto en begon met het modificeren ervan. Ferrari was daar zo kwaad over, dat het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *