Volkswagen onderzocht door SEC om 1 aprilgrap

Volkswagen ligt in de Verenigde Staten onder vuur vanwege een mislukte 1 aprilgrap. De Amerikaanse beurswaakhond SEC start een onderzoek naar de grap.

Het is ieder jaar weer een beetje een grijs gebied voor autofabrikanten: wanneer maak je een 1 aprilgrap en hoe ver kun je erin gaan? Volkswagen sloeg wat dat betreft de plank flink mis dit jaar. Het veranderde twee dagen vóór 1 april z’n naam in de VS in ‘Voltswagen’, paste dit aan op alle social mediakanalen en liet aan diverse gerenommeerde media (waaronder Automotive News en Reuters) weten dat het geen grap was. Niet geheel ongeloofwaardig, aangezien het ook gewoon twee dagen te vroeg was. Vervolgens bleek het tóch een grap te zijn, bedoeld om de aandacht te vestigen op de Amerikaanse introductie van de ID4. Nog voordat het werkelijk 1 april was, krabbelde de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *