Ford Fiesta MK1/MK2 – Facelift Friday

Ford wist het destijds natuurlijk zelf nog niet, maar de introductie van de eerste Ford Fiesta markeerde in 1976 het begin van een heel succesvolle carrière.  De eerste generatie van het compacte model hield het op papier tot 1983 vol, maar bleef eigenlijk zelfs tot 1989 min of meer de oude.

De Ford Fiesta MK1, zoals de eerste generatie officieel wordt aangeduid, viel in 1976 in een veld vol verse concurrenten. De Volkswagen Polo was een jaar eerder verschenen, diens basis Audi 50 nóg een jaar eerder en de Duitsers liepen daarbij al flink achter op de Fransen en Italianen, die met onder meer de Renault 4 en Fiat 127 al sinds het begin van de jaren zeventig een echt compacte hatchback voerden.
Alleen driedeurs
Ford maakte serieus werk van z’n ‘supermini’ en kwam met een modern ogende auto met een strakke, opgeruimde koets, voorwielaandrijving en een grote achterklep. Een ietwat oplopende zijruitpartij en een opvallende vouw over de gehele lengte van de flank maakten ‘m lekker …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *