Daihatsu Charade sedan (G102) – In het Wild

De Daihatsu Charade die van 1987 tot 1994 in de showrooms stond, was best een memorabele auto. Liefhebbers herinneren zich natuurlijk de GTti. Er was echter ook een diesel, een turbodiesel en bovenal een sedan.

Nouja, ‘bovenal’. Het gros van de omstanders zal de auto op deze foto’s vooral erg lelijk vinden. Er wordt vaak gezegd dat compacte sedans eruit zien alsof de kont er later is aangeplakt en daar is deze auto het schoolvoorbeeld van.
Tot en met de achterportieren is de auto identiek aan de in Nederland vrij zeldzame vijfdeursversie, maar daarachter volgt een vrijwel verticale achterruit en een trots uitstekende kont met een opvallende, doorlopende reflectorbalk tussen de achterlichten. Het ‘Gandini-spatbord’ (sorry, liefhebbers) doet de rest: hier staat een markant vormgegeven automobiel.
1.3 met 90 pk
Achter de klep bevindt zich 288 liter aan bagageruimte. Niet enorm veel, maar wel veel meer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *