Subaru Legacy B4 (2003) – In het Wild

Wie denkt aan potente Subaru’s ziet al snel heftig bespoilerde Impreza’s GT Turbo of WRX’en STI voor zich. Ook grote broer Legacy is in diverse potente smaken geleverd. De B4’s van de derde generatie Subaru Legacy spreken bij de liefhebber van Japanse powersedans wellicht het meest tot de verbeelding. Dankzij AutoWeek-lezer en voormalig stagiair Bart Vergeer hebben we vandaag een fraaie Subaru Legacy B4 uit 2003 op de digitale buhne van In het Wild.

Subaru leverde de vierde generatie Legacy net als de generatie ervoor nog met een 3,0-liter grote zescilinder boxermotor, een machine die in de tussen 2004 en 2009 geleverde Legacy 3.0R goed was voor 245 pk. De tussen 1998 en 2004 geproduceerde derde generatie Legacy was in nog pittigere smaken beschikbaar, maar niet in Nederland. In ons land kon de Legacy-koper opteren voor 125 pk en 156 pk sterke 2.0 en 2.5 viercilinder boxermotoren en wie in de markt was voor de toen actuele Legacy Outback kon ook een 209 pk sterke 3.0 zescilinder boxermotor krijgen. Turbomachines was de derde generatie Legacy hier vreemd, maar niet buiten de Nederlandse grenzen. De Legacy kende namelijk diverse sportieve …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *