Stellantis grootste autofabrikant in Europa in eerste kwartaal

Stellantis pakte in het eerste kwartaal van dit jaar het grootste marktaandeel van alle autofabrikanten in Europa met personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s.

Met een marktaandeel van 23,6 procent was Stellantis qua verkopen van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s bij elkaar de grootste autofabrikant van Europa in de eerste drie maanden van dit jaar. Puur naar personenauto’s gekeken moet het alleen de Volkswagen Group nog boven zich dulden. Het nieuwe concern, dat ontstond uit een fusie van Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles, verkocht in januari, februari en maart in totaal 854.151 auto’s (personenauto’s en lichte bestelauto’s). Dat is 10,8 procent meer dan Stellantis’ merken hier vorig jaar in die periode verkochten, toen nog verdeeld over de twee afzonderlijke concerns.
De best verkochte auto van Stellantis was de Peugeot 208 en dat was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *