‘Verkeerslicht sneller weer op rood door smartphones’

Zorgen auto’s die te lang blijven staan voor een groen verkeerslicht echt dat het licht weer sneller op rood gaat? Ja, vaak wel. Uit Belgisch onderzoek blijkt dat smartphones vaak de boosdoener zijn.

Door gebruik van de smartphone valt automobilisten soms later op dat het verkeerslicht op groen staat. Daardoor valt er een gat tussen hen en de auto ervoor, waardoor de sensoren in het wegdek een onjuiste inschatting maken. De detectielussen van de verkeerslichten raken in de war door weifelende automobilisten, zo bleek al eerder tijdens Belgisch onderzoek. “De sensoren denken dat het minder druk is dan het in werkelijkheid is, waardoor ze weer op rood springen”, aldus een woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. Geen probleem voor de trage automobilist zelf omdat deze vaak nog net door oranje kan rijden, maar wel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *