Toen het derde remlicht nog verboden was – Uit de Oude Doos

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar 30 jaar geleden was een derde remlicht nog een illegale ‘gadget’ die sommigen vooral in hun auto schroefden voor de sier.

Het derde remlicht is nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De voordelen ervan zijn wel bekend: het zorgt voor extra zichtbaarheid van een remactie bij bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of voor verkeer dat nog enkele auto’s achter de remmende rijdt. Een prima toevoeging dus om het verkeer veiliger te maken, zou je zeggen. Toch werd daar in 1991 door de overheid nog heel anders over gedacht.
Destijds was het derde remlicht behoorlijk in opkomst in Nederland, maar niet via de officiële wegen. Zoals we lezen in AutoWeek 17 van dat jaar, kon je bijvoorbeeld bij een automaterialenwinkel een los derde remlicht kopen en zelf aansluiten. De voornaamste reden om dat te doen, was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *