Lotus Emira: ‘Type 131’ in productievorm

Lotus trekt in één klap een heel blik met nieuwtjes open. Het belangrijkste nieuws is de aankondiging van de Lotus Emira, een nieuwe sportauto die eerder onder de werknaam Lotus Type 131 door het leven ging.

De Emira staat een stapje lager op de ladder dan de meest recente auto die we van Lotus te zien kregen, de Evija. Hoewel het bij de Emira vooralsnog bij duistere teasers blijft en we van de Evija alleen prototypes hebben gezien, zijn de uiterlijke overeenkomsten duidelijk. Zo delen de auto’s een laag supercar-profiel en lijken de hoge, smalle koplampen van de Evija sterk op wat we nu van de Emira-kijkers zien.
Onderhuids is echter alles anders. Waar de Evija een EV is, is de Emira dat namelijk nadrukkelijk niet. Het nieuwe model is zelfs geen hybride, maar krijgt van Lotus ‘gewoon’ en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *