Ford investeert in fabriek Roemenië voor elektrische bestelauto

Ford gaat 300 miljoen dollar, omgerekend 248,5 miljoen euro, investeren in zijn Roemeense fabriek. De investering komt ten goede aan de productie van een nieuwe elektrische bestelauto. Om wat voor model het hier precies gaat, laat Ford nog even in het midden.

Met de investering in de Roemeense fabriek in Craiova kan Ford straks op drie plaatsen in Europa volledig elektrische modellen produceren. De Roemeense fabriek volgt namelijk het Ford Cologne Electrified Vehicle Center in Duitsland en de Ford Otosan Kocaeli-fabriek in Turkije, waar het merk momenteel de Transit in elkaar schroeft. Ford wil met deze investering de productiecapaciteit voor lichte bedrijfswagens verhogen. De autofabrikant geeft verder aan dat men versneld wil inzetten op het aanbieden van emissievrije bedrijfswagens in Europa. In 2030 verwacht Ford dat tweederde van de verkochte bestelauto’s een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijflijn heeft.
Vanaf 2023 gaat Ford …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *