Beresterke Hyundai Kona N gepresenteerd

Hyundai laat zich de laatste tijd van een heel speelse kant zien. Zo kreeg de veelbelovende elektrische Hyundai Ioniq 5 een bijzondere verpakking aangemeten en is niet alleen de nieuwe Tucson, maar ook de i20 een verfrissende en ietwat eigenwijze verschijning. Dan is er de Kona, een van nature al extravagante cross-over waar Hyundai nu een bijzonder heftige versie van presenteert. Dit is de Hyundai Kona N, een sportieve cross-over die geen hot hatch, maar een hot-cross-over genoemd zou mogen worden.

De Hyundai Kona N is zoals z’n naam al aangeeft de sportieve versie van de Kona. Wie het N-label op een Hyundai ziet, weet dat hij geen kinderachtige auto tegenover zich heeft. De N-divisie van Hyundai houdt niet van half werk, zo bewees het al met de Hyundai’s i30 N en met de hier niet leverbare N-versie van de Veloster. Het absolute topmodel van de Kona-familie eist een bijzonder plekje op in autoland. De Hyundai Kona N nestelt zich namelijk tussen auto’s als de 300 pk sterke Volkswagen T-Roc R, maar ruimschoots boven de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *