Maserati eert racehistorie met F Tributo Special Editions

Maserati maakte vandaag precies 95 jaar geleden zijn eerste debuut in de autosport. 28 jaar later betrad het merk het speelveld van de F1 met coureur Juan Manuel Fangio, die met de 250F de nodige overwinningen op zijn naam zette. Om die historie in de racerij te eren komt het merk nu met een speciale uitvoering voor de Ghibli en de Levante.

De naam ‘F Tributo Special Edition’ laat zich dan ook vrij eenvoudig verklaren. De ‘F’ staat voor Fangio en ‘Tributo’ is een eerbetoon. Voor de speciale editie biedt Maserati de keuze uit twee exclusieve kleuren: Rosso Tributo en  Azzurro Tributo. Rood is gekozen omdat het van oudsher de kleur was van de raceauto’s van Ferrari en de kleur blauw is één van de kleuren van de stad Modena. Als aanvulling daarop staat de Ghibli F Tributo op zwarte 21-inch Titano-wielen met een gele velgrand. De Levante rolt op Anteo-wielen met dezelfde maat en kleurstelling als de wielen van de Ghibli.
Het geel komt tevens terug op de remklauwen en is een verwijzing naar de gele accenten op de 250F van Fangio.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *